De perfecte weegschaal voor diëtisten!

Published on 18 August 2022 at 11:25

Bent u diëtist en zoekt u naar de perfecte weegschaal, dan heeft Pondiro exact wat u zoekt. Wij hebben een uitgebreid gamma aan personen en medische weegschalen van Kern en Radwag.

Een professionele weegschaal biedt je veel voordelen ten opzichte van de ‘normale weegschalen’. In dit artikel vind je de onze beste weegschalen voor professioneel gebruik.

 • Voor wie is een professionele weegschaal?
 • Beste professionele weegschalen
 • De functies
 • Kwaliteit
 • Kosten

Voor wie is een professionele weegschaal?

Een professionele personenweegschaal kan voor meerdere doeleinden gebruikt worden. Het kan bijvoorbeeld van pas binnen een fysiopraktijk of een sportschool.

Maar ook wanneer je thuis je fysieke status wilt kunnen tracken op een nauwkeurige en betrouwbare manier dan komt een professionele weegschaal goed van pas.

Beste professionele weegschalen

Geen zin in een lange zoektocht? Hieronder vind je onze beste opties:

 • De weegschaal is ontworpen voor het wegen van patiënten in zorginstellingen en in klinieken.
 • Het is uitgerust met een indicator PUE C315-serie, bestaande uit een LCD-scherm met achtergrondverlichting en een toetsenbord met 5 knoppen, waardoor de basisfuncties van de weegschaal eenvoudig kunnen worden bediend.
 • Personenweegschalen worden geleverd via het lichtnet of via batterijen.


 • IJkklasse III (IJking optioneel)
 • Goedgekeurd als medisch hulpmiddel volgens 93/42/EWG
 • Dankzij de compactheid en de goede prijs-/kwaliteitverhouding is deze serie ideaal voor behandelkamers in medische praktijken en ziekenhuizen
 • Ergonomische afleesinrichting met grote toetsen en helder LCD-scherm voor het gemakkelijk invoeren en aflezen van patiëntwaarden zoals de lengte voor het berekenen van de BMI

De functies van een professionele weegschaal

Dat een professionele personenweegschaal méér doet dan alleen je lichaamsgewicht wegen dat mag duidelijk zijn. Maar wat mag je dan zoal verwachten van een weegschaal die als professioneel bestempeld wordt?

Allereerst is het belangrijk dat je gewicht nauwkeurig gewogen wordt. Wellicht heb je wel eens opgemerkt dat er verschil in jouw lichaamsgewicht kan zitten wanneer je ineens op een andere weegschaal gaat staan als gebruikelijk. Dat verschil in gewicht kan aardig oplopen. Op deze manier weet je niet waar je aan toe bent en of je wel op het juiste gewicht zit.

Wanneer je een dieet volgt om af te vallen weet je hierdoor niet of je jouw voedingspatroon of schema moet aanpassen. Je zult dan ook begrijpen dat het in veel gevallen noodzakelijk is om zeker te weten dat het gewicht dat de weegschaal aangeeft klopt. Dat is dan ook waar een professionele weegschaal tot z’n recht komt.

Lichaamsanalyse

Naast het wegen van je gewicht heeft een professionele weegschaal nog meer functies. Zo kan het bijvoorbeeld ook een lichaamsanalyse maken. Hoe uitgebreid deze analyse is hangt af van het merk en type weegschaal dat je koopt.

Doorgaans bestaat een dergelijke analyse uit bijvoorbeeld een vetpercentage meting, spiermassa percentage, BMI, visceraal vet en nog veel meer.

Zo’n analyse kan handig zijn als je wilt weten hoe je er fysiek voorstaat. Dit kan zijn omdat je het bijvoorbeeld in de gaten moet houden voor je gezondheid.

Maar ook kan het van pas komen als je bepaalde fysieke doelen hebt. Denk bijvoorbeeld aan het verlagen van je vetpercentage.

Het is erg lastig om in de spiegel te kunnen zien of je wel echt voorruitgang boekt. Er zijn manieren om dit te meten, maar het gebruik van een professionele weegschaal is één van de makkelijkste manieren.

Weegschaal met vetpercentage professioneel

Het professioneel opmeten van het vetpercentage is een van de belangrijkste functies van zo’n weegschaal.

Dit is de reden waarom dit soort professionele weegschalen met vetmeting vaak terug te vinden zijn in de sportscholen, bij personal trainers, en bij gewichtsconsulenten.

Het opmeten van je vetpercentage kan op meerdere manieren worden gedaan. Een personenweegschaal is echter de snelste manier. En volgens velen is dit ook de meest betrouwbare manier van meten.

Professionele kwaliteit

Een ‘professionele’ weegschaal is een groot begrip. Er is dan ook niets of niemand die een weegschaal als professioneel kan verklaren.

Doorgaans wordt er een weegschaal mee bedoelt die in elke omgeving gebruikt kan worden en over een uitgebreid aanbod aan functies beschikt. Ook moet het van duurzame kwaliteit zijn en de persoon die erop staat kunnen voorzien van accurate metingen.

Professionele weegschaal voor gewichtsconsulent / diëtist

Naast dat weegschalen van professionele kwaliteit vaak terug te vinden zijn in sportscholen en health centra, zijn ze ook erg geliefd onder gewichtsconsulenten en diëtisten.

Ben jij werkzaam als een (zelfstandige) diëtiste of gewichtsconsulent? Dan is het erg belangrijk om over een goede en betrouwbare weegschaal te beschikken.

De weegschaal zal namelijk de vorderingen bij jouw klanten meten. Het is belangrijk dat het apparaat een volledige lichaamsanalyse kan maken en het liefst ook op de gram nauwkeurig is.

Op deze manier wordt je werk stukken gemakkelijker en kun jij jouw klanten zo goed mogelijk helpen.

Add comment

Comments

There are no comments yet.