Herijkingsdienst

In het kader van wettelijk geijkte toestellen, herkenbaar aan de groene M en de verzegeling is de herijking in België verplicht om de 4 jaar. De toestellen worden gebruikt voor handelsdoeleinden. De herijking dient te gebeuren door een geaccrediteerde keuringsinstelling of door de metrologische dienst van de overheid. De metrologische dienst controleert of de herijking op tijd en door een bevoegde instantie gebeurd is. 
De verbreking van de verzegeling (bv na een herstelling) maakt de weegschaal ongeldig.  De weegschaal moet opnieuw herijkt worden met verzegeling. 
De resultaten van de herijking  worden weggeschreven in een databank van de overheid. De klant bekomt een ijkcertificaat als bewijs van de herijking.

Tevens hebben quasi alle nieuwe weegschalen de mogelijkheid voorzien te zijn van een 1ste ijking. Dit wil zeggen dat je 4jaar ( zonder verbreking van de zegel) geen herijkking hoeft te voorzien.

 

Wenst u een weegschaal te herijken ?

We kunnen u hiermee uiteraard  verder helpen. Wij komen langs met de gepaste ijkgewichten en controleren en/of kalibreren de weegschaal. Indien er eventuele afwijkingen zijn verhelpen we die. We voorzien de weegschaal van een keurmerk en verzegeling. 

  • Door tijdig te controleren en en te kalibreren voorkomt u kosten. Geen verspilling van grondstoffen.
  • Uw weging zijn op elk moment betrouwbaar en nauwkeurig
  • U bent steeds in orde voor interne en externe audits
  • Er zal snel verouderde apparatuur opgespoord worden.
  • Algemene procesverbetering